MyMetropolis en Terra Nova

Terra nova multiplayer kleien

Terra nova is de multiplier variant van eerder ontworpen terra-tropolis. Een game waarin kinderen zelf gemaakte objecten plaatsen en verschillende planeten inrichten rond thema’s.

Uitdagingen

Het maken van iets met je handen is een erg leuke bezigheid. Het scannen en vervolgens in een spel zetten vereist verschillende mechanieken die goed samen moeten werken.

Het koppelen van een scanner aan een paint-applicatie om vervolgens aan een spel te linken was een behoorlijke uitdaging.

Scanner koppelen aan game wat goed gelukt en door het toevoegen van een soort editor konden alle spelers de gescande modellen extra groot of klein maken zodat ze een echte omgeving konden creëren. Multiplayer is een uitdaging op zich maar de ingescande modellen delen over 3 locaties was een extra schepje daarboven op. Door een server op te zetten waar de modellen gesynced werden konden alle spelers ongelimiteerd modellen kleien.

Quests die de spelers moesten helpen om iets meer georganiseerde creaties te maken moesten worden getoond op andere schermen zodat kinderen iets konden kleinen wat vervolgens ook in het spel te gebruiken was. Ontworpen voor vrijwilligers, goed te begrijpen met weinig uitleg en weinig aandacht vereist. Omdat de vrijwilligers de kinderen ook al moesten begeleiden en helpen hadden die meer behoefte aan gemak dan extra opties.

Ontworpen voor vrijwilligers, goed te begrijpen met weinig uitleg en weinig aandacht vereist.

Leerdoelen

Creativiteit bevorderen door een extra dimensie toe te voegen aan knutselen.

Thuis versie om de kinderen zelf de laatste puntjes op de i te laten en zetten en even kunnen nagenieten van de creaties van anderen.

Samenwerking bevorderen door quests waar meerdere spelers aan meewerken.

Geïnteresseerd?

We vertellen je graag meer over dit project, neem contact met ons op via de contact pagina

In samenwerking met: