De echografie training game

Underwater

Deze game is ontwikkeld om de fijne motoriek nodig om te echoën te meten en oefenen. Daarmee kunnen de verschillende expertises die deze technologie gebruiken verbeteringen ervaren omtrent het aanleren van vaardigheden.

Underwater is een serious game die het utivoeren van een echografie-onderzoek ondersteuning bied op trainingsvlak. De game vombneerd een zelf ontwikkelde controller die lijkt op een echt echoprobe, om internisten en andere echo experts/studenten een leuk uitdagende trainings module te bieden.

Uitdagingen

Een beweging met een object heeft veel meetwaardes; rotatie, hoogte, diepte en snelheid. Om een goede effectiviteits-meting te kunnen maken moet al deze waardes worden samengevoegd in een formule. Op deze methode kunnen we binnen de spel omgeving iets accuraats zeggen over iemands vaardigheden. Om de beste oplossing te kunnen kiezen hebben we de haalbaarheid van verschillende meetmethodes onderzocht in een MIT-haalbaarheidsstudie.

Wij zijn geen artsen en ook geen echo experts, bij het UMCG lopen er wel echo experts rond! Gelukkig kan je samen meer dan in je uppie, zo hebben we samen met het UMCG de medische eisen voor de training en game kunnen ontwerpen en aanstellen.

Naast het ontwerpen van een game en het ontwikkelen van de hardware die het trainen mogelijk maakt moet het natuurlijk ook nog worden verkocht. Hiervoor hebben we verschillende investeerders en businesscoaches gevraagd om advies en zijn we samen met hun een projectplan/verkoopplan/distributieplan gemaakt.

Leuk zo’n spel maar als medische expert leer ik natuurlijk niks van een spelletje. Om ook mensen met dit standpunt te kunnen overtuigen van het toegepaste nut van een serious game moet deze worden gevalideerd. Dit wordt door een onafhankelijke partij gedaan namelijk het DSSH. Een game kan sterren verdienen om zo de inzetbaarheid overzichtelijk te maken voor iedereen.

Het maken van de controller hebben we samen met GeeDesign gedaan die het eerste prototype heeft ontwikkeld. De controller heeft al een aantal iteraties gehad en zal er nog een paar krijgen om het markt klaar te maken.

Leerdoelen

- Het meten van hand-oog coördinatie met een transducer.

- Klas gericht vaardigheid meten.

- Adaptief de moeilijkheid instellen per persoon.

- Directe feedback op de exacte handeling en mogelijke verbeteringen eraan.

- De gouden standaard een door de computer berekende ‘ultieme’ beweging.

Geïnteresseerd?

We vertellen je graag meer over dit project, neem contact met ons op via de contact pagina

In samenwerking met: